Omlet z tuńczykiem.
Jajka w wersji śniadaniowej, bądź na kolację to zawsze dobry wybór. Po pierwsze w krótkim czasie możemy wyczarować z nich zdrowy i pyszny posiłek, a po drugie to doskonałe źródło wielu drogocennych składników odżywczych.
Zawarte w nich substancje odżywcze pozytywnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu, a najcenniejszą jego częścią jest białko, które zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy.
Dziś przepis na błyskawiczny omlet, który można zjeść na śniadanie lub kolację.
Składniki na 1 porcję:
Zawarte w nich substancje odżywcze pozytywnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu, a najcenniejszą jego częścią jest białko, które zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy.
Dziś przepis na błyskawiczny omlet, który można zjeść na śniadanie lub kolację.
Składniki na 1 porcję:
- 2 jajka
- 50 g tuńczyka z puszki w sosie własnym
- sól, pieprz
- pomidorki koktajlowe
- pieczywo
Jajka roztrzepać widelcem w misce, doprawić odrobiną soli, pieprzem. Dodać rozdrobnionego tuńczyka z puszki. Masę przelać na patelnię, ułożyć na wierzchu listki świeżej bazylii. Smażyć kilka minut z każdej strony. Podawać z pomidorkami koktajlowymi i pieczywem.
Komentarze
Prześlij komentarz