Deser. Racuchy z jabłkami i cynamonem.
Ach te racuchy, które robiły nam nasze mamy i babcie... Zdecydowanie jeden ze smaków dzieciństwa, który przemycam mojemu dziecku.
Dziś racuchy z jabłkami na mące pełnoziarnistej, bez cukru, całkowicie zdrowy deser :)
Racuchy z jabłkami.
Składniki:
Dziś racuchy z jabłkami na mące pełnoziarnistej, bez cukru, całkowicie zdrowy deser :)
Racuchy z jabłkami.
Składniki:
- 3 duże jabłka - obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę
- 3 jajka
- 200 g kefiru
- ksylitol/ erytrol - opcjonalnie (ja dałam łyżkę erytrolu)
- szczypta soli
- 230 g mąki pełnoziarnistej
- pół łyżeczki cynamonu
- olej kokosowy do smażenia
Wszystkie składniki oprócz tłuszczu i jabłek zmiksuj na gładką masę, dodaj pokrojone na małe kawałki jabłka. Nabieraj porcje łyżką i smaż na niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Niebo w gębie :)
Idealne na podwieczorek dla dużych i małych łasuchów.
Komentarze
Prześlij komentarz