Deser. Marchewkowo-bananowe babeczki.

Szybki przepis na błyskawiczny, zdrowy i całkowicie fit deser. Zrób i zjedz bez obaw o swoją figurę. Same zdrowe składniki, zero cukru i tłuszczu, a smak zadowoli największych sceptyków zdrowej kuchni i posiłków typu fit.

Z jednej porcji wychodzi 6 babeczek. Ja robiłam z podwójnej porcji.

Składniki na 12 sztuk:

  • 300 g marchewki
  • 2 duże banany ok 400 g 
  • 2 łyżeczki rodzynek lub żurawiny
  • 2 łyżki nasion słonecznika lub dyni
  • 30 g nasion lnu - zmielić
  • 30 g wiórek kokosowych
  • 50 g płatków orkiszowych lub owsianych - zmielić
Marchew obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj rozgniecione banany, zmielony len i płatki, rodzynki, słonecznik i wiórki. Wymieszaj bardzo dokładnie. Papilotki napełniaj do 3/4 wysokości, piecz ok 20-25 minut w 180 stopniach.




Komentarze

Popularne posty