Deser. Marchewkowo-bananowe babeczki.
Szybki przepis na błyskawiczny, zdrowy i całkowicie fit deser. Zrób i zjedz bez obaw o swoją figurę. Same zdrowe składniki, zero cukru i tłuszczu, a smak zadowoli największych sceptyków zdrowej kuchni i posiłków typu fit.
Z jednej porcji wychodzi 6 babeczek. Ja robiłam z podwójnej porcji.
Składniki na 12 sztuk:
Z jednej porcji wychodzi 6 babeczek. Ja robiłam z podwójnej porcji.
Składniki na 12 sztuk:
- 300 g marchewki
- 2 duże banany ok 400 g
- 2 łyżeczki rodzynek lub żurawiny
- 2 łyżki nasion słonecznika lub dyni
- 30 g nasion lnu - zmielić
- 30 g wiórek kokosowych
- 50 g płatków orkiszowych lub owsianych - zmielić
Marchew obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj rozgniecione banany, zmielony len i płatki, rodzynki, słonecznik i wiórki. Wymieszaj bardzo dokładnie. Papilotki napełniaj do 3/4 wysokości, piecz ok 20-25 minut w 180 stopniach.
Komentarze
Prześlij komentarz