Śniadanie. Bananowo - jaglane placki.
Kolejna wersja placków bananowych tym razem z wykorzystaniem ugotowanej kaszy jaglanej, czyli idealny fit początek dnia :)
Staram się tak planować posiłki, żeby nie marnować jedzenia, dlatego gdy gotuję kasze, ryż czy makaron sypię zawsze odrobinę więcej i ugotowaną "nadwyżkę" zużywam potem np. do sałatek czy właśnie pysznych, fit śniadaniowych placków.
Bananowo - jaglane placki
Składniki:
Staram się tak planować posiłki, żeby nie marnować jedzenia, dlatego gdy gotuję kasze, ryż czy makaron sypię zawsze odrobinę więcej i ugotowaną "nadwyżkę" zużywam potem np. do sałatek czy właśnie pysznych, fit śniadaniowych placków.
Bananowo - jaglane placki
Składniki:
- 1 banan ok 140 g
- 1 jajko
- 2 łyżeczki nasion lnu lub chia
- 40 g suchej kaszy jaglanej
- pół kubka jogurtu naturalnego - do podania
Kaszę opłukaj pod bieżącą wodą, następnie przelej wrzątkiem (w ten sposób pozbędziemy się goryczki), ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Do blendera przełóż pół banana, jajko, nasion lnu/chia, kaszę, opcjonalnie szczyptę cynamonu (ja dałam) i zmiksuj.
Łyżką nakładaj porcje na patelnię i smaż bez tłuszczu z obu stron. Podaj z resztą banana i jogurtem naturalnym.
Zdrowe, pyszne i proste śniadanie dla Ciebie i Twojej rodziny to pewność, że dostarczysz organizmowi niezbędnych składników.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz